Prodata RTV Novi Pazar

Konzorcijum lokalnih privrednika, na čelu sa aktuelnim direktorom Regionalne radio televizije Novi Pazar Denisom Mavrićem kupio je danas ovaj medij za 89.350 evra, tri evra više od početne cene, rečeno je radiju Sto plus u Agenciji za privatizaciju.

Drugi zainteresovani kupac za Regionalnu TV Muhamed Zukorlić, brat sandžačkog muftije Muamera, nije se pojavio na zakazanom javnom nadmetanju, pa je komisija prihvatila ponudu konzorcijuma.

U međuvremenu, Zukorlić se oglasio saopštenjem za javnost u kojem je istakao da je prekršen princip lojalne konkurencije i da nije bilo normalnog ambijenta za ravnopravno učešće potencijalnih kupaca.

“Posredstvom ove TV i drugih medija gradske vlasti su izvrgle mene i moju porodicu nezapamćenom linču, sa ciljem da se konzorcijumu bliskom vlasti obezbedi kupovina ovog medija.Time je privatizacija izgubila svaki smisao i zbog toga mi čast i dostojanstvo ne dozvoljavaju da legitimizujem privatizaciju kojom se krše zakonska i moralna načela”, naveo je Muhamed Zukorlić.

Inače, osim Mavrića, konzorcijum čine i Muzafer Dragolovčanin (pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara), Nihad Biševac (direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu) i privrednici Mulaz Dacić i Nedžad Dragolovčanin (predsednik Upravnog odbora FK Novi Pazar).

Iako se prethodnih dana u medijima spekulisalo, da se ovom konzorcijumu priključio izvestan broj privrednika, još uvek nije poznato da li se to i desilo i to će biti utvrđeno tek nakon upisa udela vlasništva.

Javno preduzeće za informisanje, u čijem sklopu posluje Regionalna TV, osnovano je 2002. godine i do skoro je zapošljavalo 81 radnika.

Međutim, pre desetak dana je 25 zaposlenih odlučilo da uzme otpremnine koje iznose 200 evra po godini radnog staža, čime je počela racionalizacija koju je sproveo menadžment ovog medija i po kojem je 51 radnik višak.

Prema nezvaničnim informacijama, Regionalna TV ima dugovanja od skoro 50 miliona dinara, a žiro-račun joj je u blokadi od maja 2014. godine za blizu devet miliona dinara.

Novi vlasnik kupovinom dobija pokretnu imovinu, odnosno tehniku i ostala sredstva za rad, frekvenciju, zaposlene, preuzima potraživanja i dugovanja, ali ne i vlasništvo nad objektom u kojem je ovaj medij smešten, a koji je u vlasništvu Grada.

N. Kočović

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR