Saopštenje Saveta povodom pristiglih predstavki pokreta Dveri, Srpske radikalne stranke i Treće Srbije

Četvrtak, 06. Mar 2014.

Savet Republičke radiodifuzne agencije, na vanrednoj sednici održanoj dana 6. marta 2014. godine, razmatrao je predstavke, pokreta Dveri, Srpske radikalne stranke i Treće Srbije, koje su prethodnih dana dostavljene Agenciji. Na osnovu izveštaja Službe za nadzor i analizu, Savet je utvrdio neravnomernu zastupljenost učesnika izborne kampanje u programima emitera.

Savet još jednom upozorava emitere da su dužni da obezbede ravnomernu zastupljenost svih učesnika u izbornom procesu u programima u skladu sa odredbama Zakona. Savet posebno ističe da je članom 68. stav 1. tačka 6a Zakona o radiodifuziji predviđena obaveza svih emitera da prilikom emitovanja programa u toku predizborne kampanje obezbede ravnomernu zastupljenost bez diskriminacije svim učesnicima kampanje.

Takođe, članom 4. Odeljka 1 Opšte obavezujućeg uputstva radio i televizijskim stanicama (emiterima) u predizbornoj kampanji za lokalne, pokrajinske i republičke skupštinske izbore, izbore za predsednika republike i izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina, nalaže se da izveštavanje o predizbornim aktivnostima treba da bude zasnovano na načelima objektivnosti, ravnomernosti i zaštite javnog interesa.

Savet RRA

Izvor: RRA

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR