Radijski prenosi iz Metropolitena

četvrtak, 16. jan 2014, 18:19 -> 08:16
Opera "Evgenije Onjegin" biće prvo izvođenje koje će ove godine iz Metropolitena prenositi "Radio Beograd". Zvuci čuvene opere Petra Iljiča Čajkovskog čuće se na radio talasima u subotu u 19 časova na Drugom i Trećem kanalu.
Nova sezona direktnih radijskih prenosa iz Metropolitena na Drugom i Trećem programu Radio Beograda biće nastavljena u subotu, 18. januara, novom postavkom opere "Evgenije Onjegin" Petra Iljiča Čajkovskog.
Publika u Srbiji imaće priliku da na radio talasima u 19 sati direktno iz Metropoliten opere sluša novu postavku "Onjegina" koju predvodi slavni dirigent Valerij Gergijev.
Glavne uloge tumače sopran Ana Netrebko kao Tatjana, bariton Marijuš Kviječen u naslovnoj ulozi i tenor Pjotr Bečala kao pesnik Lenski. Mecosopran Oksana Volkova peva ulogu Tatjanine sestre Olge, a Aleksej Tanovicki nastupa kao knez Gremin.
Zvezda nove postavke Netrebko ove sezone je ušla u istoriju Metropolitena kao prvi sopran koji je tri godine zaredom pevao na otvaranju sezone.
U Metropolitenu je debitovala 2002. godine kao Nataša u operi "Rat i mir" Prokofjeva, kojom je takođe dirigovao Gergijev, a opera "Evgenije Onjegin" pružila joj je priliku da, posle 11 godina, ponovo u Metropolitenu zapeva na maternjem jeziku.
Poljski bariton Kviječen prvi put peva Onjegina u Metropolitenu, u ovoj ulozi je uspešno nastupao u Baljšoj teatru u Moskvi, Pariskoj operi, Kraljevskoj operi Kovent Garden, Teatru Real u Madridu i Operi u Krakovu.
Diplomac Metovog Lindeman programa za razvoj mladih talenata Kviječen je na daskama ove operske kuće nastupio više od 150 puta među kojima su i pet novih postavki.
Tenor Bečala je prvi put u Metropolitenu pevao ulogu Lenskog u sezoni 2008/2009.godini.
Direktor Sanktpeterburškog Teatra Mariinski i umetnički direktor Festivala Bele noći u istom gradu i glavni dirigent Londonskog simfonijskog orkestra, Gergijev je u Metropolitenu dirigovao više od 100 puta od 1994. godine.

Izvor: RTS

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR