Nova emisija i zvučni identitet Radio Beograda 2

Radio Beograd 2 uskoro će dobiti nove špice i džinglove, kao i novu emisiju "Večiti drugi", najavljeno je na konferenciji za novinare.

Rečeno je da će emitovanje novih špica i džinglova početi u četvrtak, 9. februara, na Dan Radio Beograda 2. i 59. godišnjicu njegovog Drugog programa, a prva emisija "Večiti drugi" biće emitovana u subotu, 11. februara

Glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac izjavio je da je prošle godine završena modernizacija prostora redakcije, a sada i "zvučnog dizajna", odnosno stvaranje novog "zvučnog identiteta" da bi se zvuk tog radija prilagodio sadašnjem vremenu i mlađim slušaocima.

"Radio Beograd 2 ima visok kvalitet programa, ozbiljne razgovore, kvalitetnu muziku i dokumentarni program, ali zvuk po kojem je prepoznatljiv nije se menjao godinama", rekao je Kanjevac.

Dugogodišnji ton-majstor Radio Beograda 2 i nastavnik na Katedri za snimanje i dizajn zvuka Fakulteta dramskih umetnosti Zoran Jerković rekao je da je "u vreme poplava radio stanica, važno da svaka stanica ima prepoznatljiv zvuk" i da je sada pravo vreme za promenu špica i džinglova koji nisu menjani 20 godina.

"Novi špice su savremene i odlično urađene, a ovo je prvi put da je na našem radiju angažovan kompozitor da ih kreira, tako da će sve špice imati isti rukopis i neće se više razlikovati kao do sada", rekao je Jerković.

Autor novih špica i džinglova Rade Santrač, koji je 2010. godine na "New York Festivals" proglašen za najboljeg dizajnera zvuka na svetu, rekao je da mu je čast što je dobio priliku "da brendira Radio Beograd 2" jer je to "jedina radio stanica, uz Radio Beograd 1 i 3, i Radio 202, koja danas ima šta da ponudi slušaocu".

"Rad na džinglovima bio je veliki izazov jer oni treba da se emituju dugi niz godina, da ne dosade, a treba da predstave i klasiku, i pop, i avangardu, kao i dramski i dokumentarni program", rekao je Santrač.

Urednik serije "Radionica zvuka" Dramskog programa Radio Beograda 2 Predrag Stamenković rekao je da će na radiju nastojati da sve programe "ozvuče na odgovarajući način kako bi bili prepoznatljivi".

Na konferenciji za novinare najavljena je nova emisija "Večiti drugi", počev od subote, 11. februara, u kojoj će autorka Sare Arsenović ponavljati njoj najzanimljivije delove programa Radio Beograda 2 tokom prethodnih sedam dana.

Autorka, studentkinja Fakulteta za medije i komunikacije, koja je pre samo četiri meseca počela praksu na radiju, zahvalila je za priliku koja joj se pruža i rekla da joj je rad na radiju veliko zadovoljstvo.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR