VESTI SA ETRA

Po prvi put uhvatio sam signal Naxy Radio 3 na frekvenciji 95,8 MHz sa Stojcinog brda/Beograd na H polarizaciji za ocenu prijema 2. Inace, Gogy iz Gornjeg Milanovca koji emituje sa vertikalnim dipolima, a kod mene kuci ga hvatam extra na Yagi anteni na vertikalnoj polarizaciji.

Kako sam primetio postavljen je stereo koder u rad za Radio Beograd 1 na frekvenciji 90,9 MHz sa Gobelje. Inace po kvalitetu zvuka taj stereo koder je od Radio Beograda 2 koji emituje na frekvenciji 93,7 MHz, tako da sada Radio Beograd 2 ide u mono tehnici. Radio Beograd 1 na frekvenciji 90,9 MHz toliko je slab signal od danas da je u rangu sa Radio Beograd 2. Radio Beograd 202 na frekvenciji 102,1 MHz i dalje van etra.

Radio Beograd 1 na frekvenciji 90,9 MHz sa Gobelje na rds (PS) ispisuje RTS RB 1.
Radio Beograd 1 na frekvenciji 96,9 MHz sa Jastrepca na rds (PS) ispisuje RTS RB 1.

Danas od kako je oslabio signal Radio Beograd 1 na frekvenciji 90,9 MHz sa Gobelje, mogu hvatati Radio S3 iz Beograda sa usmerenjem na horizontalnoj polarizaciji sa ocenom prijema 1 do 2.

Radio Banja 2 iz Vrnjačke Banje na frekvenciji 99,1 MHz saVinograda, ponovo se može čuti ovaj lokalni emiter sa pravim lokalnim signalom, s tim da je sada signal jači nego pre kvara. Inače ovaj lokalni emiter emituje u mono tehnici bez rds-a.

Pripremio, Aca Kv

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR