Radio Leskovac ugašen posle 45 godina

LESKOVAC - Radio Leskovac prestao je danas da emituje svoj program i isključio predajnik, čime je stavljena tačka na istoriju tog medija dugu 45 godina.

Signal je ugašen oko podneva kada se na programu emitovala muzika, a posle upozorenja Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

"Pošto nam je prethodno oduzeta dozvola za emitovanje, od RATEL-a je danas stiglo upozorenje da ugasimo signal i da su kazne za, praktično, rad na crno veoma visoke", kazao je agenciji Beta stečajni upravnik radija Slobodan Aranđelović.


Novinari se nisu oprostili sa svojim slušaocima.

"Planirali smo da se oglasimo, ali smo odustali na kraju, pokupili torbe i izašli iz zgrade", rekao je jedan od šestoro novinara koji su ostali bez posla.

Tom radiju nije bila dozvoljena privatizacija, jer je na kraju 2014. poslovne godine imao dugovanja veća od vrednosti te medijske kuće. U njemu je radilo 11 Leskovčana čekajući odluku o gašenju.

"Ostao sam na ulici. Ni supruga ne radi, ne znam kako ćemo i od čega živeti s četvorogodišnjom ćerkicom", rekao je novinar Miroslav Mihajlović koji je u radiju proveo 23 godine.

Kuća na Masarikovom trgu, gde je bio smešten Radio Leskovac, vlasništvo je porodice Vlajčić, koja je podnela zahtev da joj se ta imovina vrati, oduzeta posle Drugog svetskog rata.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR