STANOVNIŠTVO RAKITNA POKRIVENO KVALITETNIM RADIJSKIM SIGNALOM

Poseban pozdrav upućujemo slušateljima na području Rakitna. Od jutros je konačno i ovaj sjeverni dio općine pokriven kvalitetnim radijskim signalom Radio Posušja.

Do sada zbog iznimno brdovitog terena signal našeg radija varirao je, ovisno o mikro lokacijama u mjesnim zajednicama Sutina i Poklečani, od zadovoljavajuće do loše kvalitete. Stoga su se proteklih mjeseci vršila usporedno testiranja u svrhu poboljšanja prijema i ispunjavanje administrativnih zahtjeva. Kao rezultat ovih napora osigurana su sredstva i ishodovane su tri nove poddozvole za lokacije Grude, Park prirode Blidinje i Rakitno.

Prva na redu za puštanje u rad našla se emisiona lokacija Rakitno. Adaptacija prostora odrađena je još tijekom jeseni, a zahtjevnu tehničku pripremu, prilagodbu i postavljanje emisione opreme odradila je u potpunosti samostalno tehnička ekipa Radio Posušja.

U sljedeća dva mjeseca slijede radovi na kompletiranju emisione mreže, kada bi nas i slušatelji u susjednoj općini Grude kao i na najsjevernijem dijelu naše općine trebali čuti u iznimnoj tehničkoj kvaliteti kroz sinkroniziranu radio mrežu na frekvenciji 102.9MHz.

Treba istaći kako je uvidjevši važnost razvoja Radio Posušja, kao partner u realizaciji ovog projekta uključila se i Općina Posušje. Stoga se ovim putem zahvaljujemo na podršci.

Nije na odmet spomenuti i mogućnost prijema Radio Posušja putem interneta, čiji je kanal također protekli mjesec bio tehnički usavršavan, tako da gotovo u istovjetnoj kvaliteti kao na FM radio mreži možete nas slušati i na ovaj način.

Svim našim stalnim slušateljima, i novim koji su od jutros s nama, želimo dobar susret i dug ostanak na valu lokalnog javnog medijskog sevisa, vašeg Radio Posušja.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!