VESTI SA ETRA

Vesti iz Crne Gore!

Na izlasku iz Rožaja prema Beranama može se čuti TDI Radio na frekvenciji 87,9 MHz sa lokacije Prijepolje/Koševine sa ocenom prijema 3 sve tako do Kolašina s tim da signal na 50 do 100 metara bude za ocenu prijema 5 i niže ali se uglavnom čuje. Dodao bih da postoji u blizini predajnik Radio Prve na frekvenciji 87,9 MHz sa lokacije Bjelo Polje/Obrov koji povreno upadne TDI-ju gde je slabijina tom mestu al inista strasno. Dešava se u obližnjem brdu u samom ulasku za Mojkovac iz pravca Berana da upadne i Radio S sa Jatrepca na istoj pomenutoj frekvenciji. Ja da sam na Krdžićevom mestu tražio bi izmenu frekvencije sa 87,9 MHz na 87,8 MHz, dosta bi značilo njima i drugome ko bi konkurisao posle 2023.godine.

TDI Radio sredio je ono pucketanje u zvuku tako da na svim frekvencijama je svuda zvuk ok. Moram da priznam da TDI ima bolji zvuku Crnoj Gori nego u Srbiji! Uštelovali su dobro Stereo i rds pilot, modulacija je oko 70/75 KHz što je odlično.

Radio Skadarsko Jezero iz Podgorice na frekvenciji 107,9 MHz ima problem sa linkovskom vezom, simptomi učestali šum.

Radio Bar na frekvenciji 106,7 MHz sa lokacije Virpazar/Bjelasica, emituje u mono tehnici bez rds-a.

Vesti iz Srbije!

Već nekoliko dana u etru nema Radio Sole iz Tutina na frekvenciji 95,1 MHz.

U Novom Pazaru u etru nema Radija S1 na frekvenciji 94,9 MHz sa Šutenovačkog brda. Takodje nema u etru Radio Novi Pazar na frekvenciji 90,0 MHz i Radio AS na frekvenciji 95,5 MHz sa iste pomenute lokacije. Da napomenem da Play Radio na frekvenciji 92,7 MHz emituje iz centra grada, a ne više sa Šutenovačkog brda, tako da se ovaj emiter samo dobro čuje u samom centru grada i prema Raškoj, dok prema Ribarićima ništa. Najjači signal iz Novog Pazara ima samo Hit FM na frekvenciji 101,2 MHz sa lokacije Šutenovačko brdo.

Play Radio sa Bitovika na frekvenciji 102,7 MHz i Zabučja na frekvenciji 97,1 MHz i dalje na rds-u ispisuje (PS) B 92.

Tdi Central na frekvenciji 91,8 MHz sa lokacije Ruđinci/Vrnjačka Banja, ponovo je u funkciji. Pokrivenost signala je očajna, ne uspeva ni celu teritoriju opštine Vrnjačka Banja da pokrije, zvuk je u jadnom stanju,  rds na jedvite jade isčitava sa greškama, razlog slab prijemni signal 95,0 MHz na toj lokaciji gde ide 91,8 MHz jer doturaju audio signal preko fm prijemnika koji daje stereo i rds ujedno (MPX). Inače 95,0 MHz sa lokacije Vodotoranj su tako smanjili zvuk da na 91,8 MHz zbog lošeg prijema ne bi probijalo. Inače TDI radio na 95,0 MHz sa Vodotornja morao je da skine dve svoje cirkularne antene zbog ne placanja, ali se udružio sa radio 996 pa su postavili 95,0 MHz na diplekser na antene od Radija 99,6. Signal oba emitera je dosta oslabljem tim načinom što su uradili.

Radio Bubamara iz Leposavića (KiM) na frekvenciji 103,0 MHz sa lokacije brdo Kom/lešak, pustili su u rad Stereo i rds.

Pripremio, Aca Kv

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR