Radio Beograd nastavlja prenose iz Metropolitena

Na talasima Radio Beograda 2 i Trećeg programa biće nastavljeni direktni radijski prenosi iz Metropoliten opere u Njujorku.

Na programu će biti opera "Lovci na bisere" Žorža Bizea u režiji Penija Vulkoka, delo koje nije izvedeno na sceni Met opere skoro čitav jedan vek.

U podeli su zvezde Metropoliten opere, sopran Dijana Damrau, koja je ulogu sveštenice Lejle već tumačila u Bečkoj državnoj operi, tenor Metju Polencani debitovaće u ulozi ribara Nadira, dok će se u ulozi njegovog najboljeg prijatelja Zurge pojaviti bariton Marijuš Kvječenj, koji je ovu ulogu tumačio u "Teatru Real" u Madridu.

Lik sveštenika Nurabada pevaće bas-bariton Nikolas Teste, kojeg je publika u ovoj ulozi mogla da sluša u Bečkoj državnoj operi i u Valensiji.

Horom i orkestrom Metropoliten opere upravljaće Đanandrea Nozeda.

Mali broj opera može se pohvaliti lirskom lepotom kao ovo ostvarenje kojim je Bize osvojio publiku sa samo 24 godine.

Iako se ne izvodi tako često kao njegovo kasnije remek-delo "Karmen", danas se "Lovci na bisere" cene pre svega zbog melodijske svežine nekoliko poznatih numera i sofisticirane upotrebe orkestarskog kolorita.

Prenos će realizovati muzičke urednice Trećeg programa Radio Beograda Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević, a ekskluzivni gost u pauzi prenosa biće Đorđe Nešić, koji je višegodišnji saradnik i korepetitor Metropoliten opere.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR