Izabrani urednici Prvog i Drugog programa Radio Beograda

Biljana Vujasinović Zec nova je glavna i odgovorna urednica Prvog programa Radio Beograda. Za glavnog i odgovornog urednika Drugog programa izabran je Radoman Kanjevac.

Upravni odbor Javne medijske ustanove Radio-televizije Srbije je, na predlog generalnog direktora, imenovao glavne i odgovorne urednike Prvog i Drugog programa Radio Beograda.

Novi urednici izabrani su na sednici Upravnog odbora održanoj 5. novembra.

Biljana Vujasinović Zec, glavna i odgovorna urednica Prvog programa Radio Beograda.
Rođena je 9. oktobra 1965. u Pančevu. Diplomirala je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Novinarsku karijeru počela je 1990. godine na Radiju B92, prvo kao saradnica a zatim kao novinarka i urednica. Uređivala je i vodila radijske informativne emisije, bila urednica Deska, a potom i stalni izveštač iz Skupštine Srbije.
Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Drugog programa Radio Beograda.

Rođen je 17. maja 1960. godine u Stupu. Na Fakultetu političkih nauka stekao je zvanje diplomirani politikolog za novinarstvo i komunikologiju. Početkom osamdesetih godina bio je zamenik, a potom i glavni i odgovorni urednik Studentskog programa radija Indeks 202.

Na Radio Beogradu je od 1985, kada je postao urednik i voditelj emisije "Prodor", a kasnije i emisije "To je samo rokenrol". Na Drugom programu je radio i kao urednik rubrike, urednik kulturne redakcije i zamenik glavnog i odgovornog urednika.

Od 2003. do 2004. bio je direktor i glavni i odgovorni urednik Radio sajma, a nakon toga postaje medijski menadžer Beogradskog sajma. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima je i nagrada UNS-a za inovacije u uređivanju programa.

Za direktora Televizije Srbije nije bilo predloženih kandidata.

Izvor: www.rts.rs

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

RADIO ANTENA BOR

OZON RADIO ČAČAK - 98,3 MHz