RTV Trstenik prodata za 177.000 evra, TV Apolo za 174.950

Radio televizija Trstenik prodata je na javnom nadmetanju za 177.000 evra konzorcijumu fizičkih lica, koji je predstavljao Vladimir Stevanović iz Trstenika.



Za kupovinu 100 odsto kapitala Javnog preduzeća RTV Trstenik, po početnoj ceni od 28.988,94 evra, pristigle su četiri ponude.

To je bilo prvo javno nadmetanje prema novom Zakonu i Uredbi o privatizaciji, kao i po novom Zakonu o informisanju i medijima.

Na javnom nadmetanju su učestvovali: Milomir Ilić, zastupnik kompanije Bos konstrakšn (ponuda 29.000 evra), Vladimir Stevanović, kao predstavnik konzorcijuma fizičkih lica (ponuda 30.000 evra), Radojica Milosavljević (ponuda 29.000 evra) i Bratislav Pavlović (ponuda 30.000 evra).

Aukcionar Božidar Đurić započeo je aukciju sa početnom cenom od 30.000 evra. U nadmetanju ta suma je dostigla 177.000 evra, koju je izlicitirao Vladimir Stevanović u konzorcijumu sa Miloradom Pantićem, pa je njima ta RTV stanica i prodata.

Pošto je nadmetanje završeno, kupac Vladimir Stevanović rekao je novinarima da će izjavu za medije dati pošto se završi formalno pravna procedura i potpiše ugovor o kupovini te lokalne RTV stanice.

Aukciji su prisustvovali i direktor RTV Trstenik Jovan Marinković i nekoliko zaposlenih. „Ne mogu u ovom trenu da kažem da li je to dobro rešenje za RTV Trstenik, odnosno za građane opštine Trstenik, koji su navikli da gledaju svoju televiziju. Videćemo, to će vreme da pokaže“, rekao je Marinković.
Srbija danas kupila TV Apolo

Televizija Apolo Novi Sad prodata je danas za 174.950 evra preduzeću Srbijadanas d.o.o. iz Novog Beograda, koje je bilo jedini ponuđač na javnom pozivu za privatizaciju tog lokalnog medija.

Na otvaranju ponuda u Agenciji za privatizaciju za Javno preduzeće Apolo Novi Sad, Komisija je, pošto je konstatovala da je jedina ponuda za početnu cenu na javnom nadmetanju od 174.912,40 evra, validna, proglasila Srbija danas kupcem, koje je zastupala Aleksandra Martinović.

Prema njenim rečima, preduzeće koje zastupa je izdavač onlajn novina.

Izvor: rs.n1info.com


- Prodaja javnog preduzeća RTV Trstenik

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR