PRODATA RTV BAČKA PALANKA

AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU

Izvor: Dnevnik, 08/19/2015; Strana: 7

Javno infomativno preduzeće Radio i televizija Bačka Palanka prodato je Pavlu Anušiću za 249.000 evra nakon javnog nadmetanja, objavila je Agencija za privatizaciju. Početna cena kapitala iznosila je 9.818,47 evra, a početna cena na javnom nadmetanju bila je najviša ponuđena cena jednog od ponuđača u iznosu od 10.000 evra. Ukupno su bile dostavljene tri ponude.
Nakon sprovedenog postupka javnog nadmetanja, postignuta je najveća kupoprodajna cena od 249.000 evra je koju je ponudio Pavle Anušić, čime su stvoreni uslovi da ga Komisija za sprovođenje postupka proglasi kupcem 100 odsto kapitala Radio i televizije Bačka Palanka.
Agencija za privatizaciju će sa kupcem zaključiti ugovore o prodaji kapitala nakon dobijanja pozitivnih mišljenja Ministarstva finansija i Regulatornog tela za elektronske medija o nepostojanju smetnji za zaključivanje ugovora.
Agencija za privatizaciju ponovo je juče oglasila prodaju kapitala Radio Sečnja i Javno informativnog preduzeća “Novi put” iz Jagodine. Početna cena Radio Sečnja je 4.929 evra, što je 33 odsto procenjene vrednosti kapitala tog lokalnog medija. Rok za podnošenje prijava za učešće na nadmetanju je 22. septembar, a prijave će biti otvorene 24. septembra.
Za jagodinski “Novi put”, u čijem sastavu su dva nedeljnika, radio i TV, početna cena je 46.258 evra, što je 50 odsto procenjene vrednosti ukupnog kapitala preduzeća. Zainteresovani kupci prijave mogu da podnesu do 21. septembra, a otvaranje prijava je zakazano za 23. septembar.
Od 72 medija u kojima država i lokalne samouprave imaju vlasništvo, do sada su prodati RTV Trstenik, Televizija Apolo iz Novog Sada, RTV Novi Pazar, RTV Kruševac, RTV Kragujevac, RTV Inđija i RTV Bačka Palanka.
Za beogradsku televiziju Studio B stigla je jedna ponuda, čije će javno otvaranje biti obavljeno narednih dana. Javne licitacije medija počele su 6. avgusta, a po novim propisima oni treba da budu privatizovani do kraja oktobra ove godine. Ako do tada ne dobiju novog vlasnika, njihove akcije će biti besplatno podeljene sadašnjim i bivšim radnicima.

Autor: NN

Izvor: www.mc.rs

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR