15. maja 2015. Top Fm puni 19. godina u BG etru! Zbogom tinejdzerski dani :)

15. maja 1996. krenula je house muzika na 89,4 MHz. "Play" na CD plejeru je pritisnuo DJ Funky ;). Prvi vokal bila je Vesna.
Po tadašnjoj regulativi (i u praksi), u trenutku kada su postojale svega 4 privatne radio stanice (sve bliske režimu), bilo je nemoguće pokrenuti radio. Zato je vest da je krenula nova stanica na 89,4 odjeknula kao bomba. Niko nije mogao da veruje da se neko usudio da pokrene radio koncepcijski konkurentan tada neprikosnovenoj radio Košavi, koja je bila u vlasništvu ćerke tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića. Franšizni naziv "Top fm" i inostrani jinglovi su bili dovoljni da nas proglase "stranim plaćenicima". Zbog toga (a i zbog činjenice da Top fm nije bio blizak vladajućoj garnituri) bili smo često gašeni, a naša oprema je bila oduzimana (i nije nikada vraćena). Meseci su prolazili, slušaoci su dolazili, postajali smo sve veći trn u oku. Da se nešto značajno menja u BG etru bilo je jasno 1997. kada s Košave prelazi kod nas neprikosnoveni muški vokal bariton DJ Bata, koji je ostao kod nas do danas. Današnju radijsku ekipu čine uglavnom ljudi koji su tu skoro od prvog dana.

Frekvencije nakon brojnih zatvaranja su se menjale, tako da smo od 1996-2000 radili na frekvencijama: 89.4, 89.2, 89.1, 88.4, 99.5, 95,8, 96.2, 96.4. Ova poslednja se zadržala do 2006. kada u konkurenciji od preko 100 radio stanica ulazimo u onih 14(ispostavlja se da taj broj i nije tako beznačajan) koji po prvi put u istoriji dobijaju zvanične dozvole na javnom konkursu i nastavljaju da rade. Tada nam se dodeljuje i nova frekvencija 106,8. 
  TopFM je jedini radio u Beogradu koji od svog osnivanja nijednom nije promenio ime, programsku šemu, vlasničku strukturu ili pravno lice. Ove godine TOP FM-u je dozvola za emitovanje produžena do 2022.godine, što če značiti više od četvrt veka u BG etru. "Radio TOP FM" d.o.o. je osnovano 1992, pa bismo mozda mogli da proslavimo i 23. rodjendan, ali ne računamo probni rad već samo zvanični početak rada.
 U poslednjih 5 godina Top fm se dokazao kao apsolutni vladar u domacem etru po broju najvecih svetskih imena koja su imala/imaju emisije na 106,8! Da se podsetimo, ekskluzivno u Srbiji kod nas su radili i David Guetta, Armin van Buuren, Bob Sinclar, a 19. rodjendan slavimo sa imenima kao što su Tiesto, Carl Cox, Avicii, Hardwell, Eric Prydz, Afrojack, Paul van Dyk itd, kao i domacim: DJ Kizami, Calavera i Manya i mnogi drugi. Njihove jinglove napravljene za nas mozete cuti u meniju "DJ jingles".

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR