O radio osvojio drugo mesto u bici evropskih radio stanica

Prema nezvaničnim podacima sa Tvitera, za srbiju i O radio glasalo je više od 12.000 ljudi, a napisano je blizu 16.000 tvitova. Letonija je imala više od 40.000 tvitova.


Večeras je O radio osvojio drugo mesto u evropskoj bici radio stanica (Radio Battle), koju je pokrenuo italijanski javni servis RAI Radio 2 iz Milana.

Učestvovali smo u finalnoj borbi radio stanica u Milanu, koja se održala u sklopu evropske konferencije posvećene radijskoj industriji Radio Days Europe, gde je predstavljao Srbiju u takmičenju sa još dve zemlje, Letonijom i Estonijom.

Tim O radija predstavljali su voditeljski par Aleksandar Mladenović i Sofija Balać, a žiri je ocenjivao muziku koju radio stanice puštaju, džinglove kojima se predstavljaju publici, kao i broj glasova na društvenoj mreži Twitter.

Prema nezvaničnim podacima sa Tvitera, za srbiju i O radio glasalo je više od 12.000 ljudi, a napisano je blizu 16.000 tvitova. Letonija je imala višeod40.000 tvitova.

Bila je ovo prva „radio bitka“ u Evropi, a radi se o udruženom programu evropskih javnih medijskih servisa. Zajednički program trajao je sat vremena, a publika je mogla da glasa za svoje favorite isključivo putem društvene mreže Tviter.

Ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica je pokrenuo je Filipo Solibelo sa RAI radio 2, a ovo je prvo takmičenje ove vrste, koje je trajalo četiri sedmice.

O radio je omladinska redakcija pokrenuta u okviru javnog servisa Radio – televizije Vojvodine (RTV) i bavi se temama koje su vezane za mlade, njihova interesovanja, zabavu, obrazovanje i problem sa kojima se suočavaju.

M.L.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR