LAZAREVČANIN BI DA KUPI RTV PRUGU

23.12.2014, 23:07

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) objavilo je spisak zainteresovanih za kupovinu državnih medija u Srbiji, koji su na javni poziv Agencije za privatizaciju dostavili pisma o zainteresovanosti za kupovinu tih medija.

Među njima je i Lazarevac pres doo, koji je zainteresovan za kupovinu RTV Pruge iz Lajkovca. Vlasnik te firme je preduzetnik Toma Živković, koji kablovski emituje TV program lazarevačke TV Kolubara (RTK). „Zainteresovan sam i za Radio Lazarevac i TV Ljig, želeo bih da to objedinim sa RTK, ukoliko uspem, ali teško ide. Bio sam svojevremeno zainteresovan i za TVA dok nisam video da su zaposleni tužili tu kuću, a onda sam odustao. O medijskoj slici dovoljno govori i podatak da Radio Valjevo niko neće da kupi“, rekao je danas Živković za Kolubarske.rs.

Na spisku, koji je NUNS objavio, su i Glas Podrinja i RTV Šabac, Radio Požega (kojeg bi da kupi Marinko Urošević iz Šapca, novi vlasnik valjevskog Radija 014), RTV Pančevo, RTV Kragujevac, RTV Vrnjačka Banja, Studio B... Zainteresovani za kupovinu medija su sa (NUNS-ovog) piska 49 državnih informativnih kuća, čija je prodaja prvobitno oglašena. Na njemu nema podataka o tome ko je eventualno bio zainteresovan za kupovinu još 11 državnih medija, što je bilo objavljeno 3. oktobra, među njima je i Tanjug, s obzirom na to da NUNS te podatke nije uspeo da dobije.

Inače, po novim zakonskim propisima, rok za privatizaciju svih državnih medija je 1. jul 2015. godine. Ukoliko medij do tada ne bude prodat postupak se obustavlja, a kapital se privatizuje prenosom akcija zaposlenima bez naknade. Ako zaposleni ne prihvate prenos besplatnih akcija medij prestaje da postoji i briše se iz registra, a odluku o promeni delatnosti ili ukidanju donosi osnivač izdavača.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR