POP-ROK LAGUNA

Srbija dobila novu radio-stanicu

Izvor: Informer, 11/30/2013

Program će činiti muzika za sve generacije i autorske emisije koje vode poznate ličnosti

Srpsko medijsko nebo juče je dobilo novu radio-stanicu. Radio Laguna počeo je sa radom, emitovaće pop i rok muziku, a autorske emisije, između ostalih, vodiće i medijski poznate ličnosti.
Uroš Bogdanović, programski direktor, kaže da je reč o radiju po meri slušalaca.
- Naši budući slušaoci su tražili ovakvu muziku, ove voditelje i poznate ličnosti, pa smo rešili da im izađemo u susret. Koncept radija nastao je na osnovu smernica koje smo dobili istraživanjem, a koje smo sproveli uz pomoć austrijske kompanije „Mindtake“ - kaže Uroš i otkriva da je za audio-identitet radija odgovorna čuvena američka firma „Groovenjordž“.
- Reč je o firmi koja je radila s Majklom Džeksonom, Stivijem Vonderom, Bilijem Ajdolom... Ono što je većini radio-stanica nedostižno, da im džinglove komponuju i sviraju u tom trenutku najbolji svetski muzičari, za radio Lagunu je postala realnost.
Uroš je pristao da za Informer otkrije i neka poznata imena koja će se okušati kao voditelji radio Lagune.
- Radio čini tim koji je jak onoliko koliko je jak najslabiji igrač. Nisu samo voditelji na tom spisku. Tu su i producenti, marketing i prodaja, sekretar, pa čak i čistačica. A ako baš insistirate na imenima, tu su nam Irena Horn, Đuro Svilar, Vanja Bulić, Prljavi inspektor Blaža, Dejan Cukić, Mirjana Bobić Mojsilović. Svi će biti naši voditelji - otkriva Bogdanović i dodaje da je otvaranje nove radio-stanice u vreme ekonomske krize i ludost i hrabrost.
- Između te dve stvari je znak jednakosti, ukoliko ne postoji jasna vizija i koncept radija. U slučaju da to postoji, onda je hrabro. Ali ukoliko na sve to uspete da okupite ovako sjajnu ekipu, onda nije potrebna ni preterano velika hrabrost.

Autor: A. JOVANOVIĆ

Izvor: Medija Centar

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

OZON RADIO ČAČAK - 98,3 MHz

RADIO ANTENA BOR