Gorica Nešović i Dragan Ilić odlaze sa RTS-a

S. BIJELIĆ | 07. maj 2014. 21:24 

Voditeljski par je odlučio da svoju emisiju „Buđenje“, koja se emituje na Radio Beogradu i „gostuje“ u Jutarnjem programu RTS, preseli na drugu frekvenciju

BUĐENjE ponekad ume da bude propraćeno glavoboljom, ali u slučaju Gorice Nešović i Dragana Ilića, ona je izostala. Držeći se one stare „čist račun, duga ljubav“, voditeljski par odlučio je da na vreme reaguje i svoju emisiju „Buđenje“, koja se emituje na Radio Beogradu i „gostuje“ u Jutarnjem programu RTS, preseli na drugu frekvenciju. I to što pre, dok još ima ljubavi. Kako stvari stoje, čistih računa već poduže nema. To je jedini razlog zbog kojeg će Gorica i Dragan, već od sredine maja kada im ističe ugovor sa RTS, posao potražiti pod nekim novim krovom i na drugim talasnim dužinama.-

-Isključivo je reč o poslovnoj odluci - kaže Dragan Ilić za „Novosti“. - Na RTS je sve bilo super, osim naplate. Kao komercijalna produkcija radili smo jutarnji program po principu podele profita. Ali, RTS je bio neodgovoran. Problem se rastezao i zaključili smo da je možda bolje da odemo. Kao mala, privatna produkcija, pravili smo i prodavali program. Nismo javno preduzeće u kojem je sve ležernije. Ne živimo od pretplate, nismo na državnom budžetu, nismo zaposleni u RTS, pa da čekamo platu. Živimo od našeg posla, od marketinga. Niko iza nas ne stoji. Gorica i ja smo i naša emisija i produkcija „Supermiš d.o.o“, tako da moramo pažljivo da vodimo poslovnu politiku kako bismo imali novac za plate i plaćanje poreza.
Izuzmu li se pare, četiri godine rada na RTS Ilić, ipak, sažima u jedan pozitivan utisak: - Apsolutno smo imali slobodu. Niko nije ni pokušavao da nas ograničava. Pod tim uslovima smo i došli na RTS.
Odlazak sa B 92 je, ipak, bio burniji i emotivniji, jer su Gorica i on u prethodnoj kući bili od njenog osnivanja. Nestajanje sa talasa Radio Beograda je, pak, čista poslovna odluka, u kojoj je ostavljeno manje prostora za sentimentalnost.

- Imamo nekoliko ponuda o kojima trenutno pregovaramo - objašnjava Dragan. - U ovoj fazi bilo bi nekulturno govoriti o čemu je reč. Izvesno je da ćemo u RTS raditi do polovine maja. Da li ćemo posle toga praviti pauzu ili ćete odmah moći da nas slušate na nekoj drugoj frekvenciji, to zavisi od ishoda pregovora.

Ilić ističe da novonastala situacija ne utiče na njihov radni elan. Autorski program i dalje rade sa strašću. Ali, kada je reč o drugom delu njihovog angažovanja, marketinškom i poslovnom, crta je definitivno podvučena:
-Došli smo u situaciju da više ne možemo da čekamo naplatu, pa da moramo da idemo na sud, gubimo vreme na poravnanje... U poslednje vreme stalno smo pitali: „E, ajde, kad ćete da platite?“. To je neprijatno iskustvo koje ne želimo više da imamo.
ZAMENA VEĆ SPREMNA?
U SAOPŠTENjU RTS potvrđeno je da su Gorica i Dragan podneli zahtev za raskid ugovora i da je taj predlog prihvaćen. Čelnici javnog servisa otkrili su da im uveliko pripremaju zamenu. Naime, kako stoji u saopštenju, Prvi program Radio Beograda priprema novi Jutarnji program sa, naravno, novim voditeljima.

Izvor: V. Novosti

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR