Radio Beograd 2 slavi 56. rođendan

ponedeljak, 10. feb 2014, 19:03 -> 20:08

Pre 56 godina počelo je redovno emitovanje Drugog programa Radio Beograda. Na rođendan, profesoru Slobodanu Žunjiću svečano je uručena nagrada za knjigu godine u oblasti filozofije, estetike, teorije književnosti i umetnosti.

Drugi program Radio Beograda počeo je redovno emitovanje na današnji dan pre 56 godina.

Radijska adresa kulture 97,6 megaherca dobro je poznata. Slušaoci imaju prilike da svakog dana uživaju u petnaest sati duhovnog elitizma u skladu sa geslom Radio Beograda 2. To je plod rada pet njegovih redakcija.
"Radio Beograd 2 svakodnevno emituje 15 sati programa, magazina, dijaloga, razgovora, dokumentarnih emisija, radio-drama, dakle celovito prezentuje svet kulture i to ne samo tradiciju nego i savremeno stvaralaštvo", kaže glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Đorđe Malavrazić.
Nagrada Nikola Milosević za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, filozofije i estetike, jedino priznanje te vrste u zemlji, pripalo je profesoru Slobodanu Žunjiću za četvorotomno delo "Prirok i sušastsvo".
Dobitnik nagrade kaže da se iza komplikovanog naslova krije jedna istorija srpske logike.
"To je istorija koja obuhvata sve što se događalo u Srbiji od srednjeg veka pa do danas", objašnjava Žunjić.
Nagrada koja nosi ime jednog od naših najvecih intelektualaca i besednika podstrek je teoretičarima baš kao i čitav i program Radio Beograda 2.

Izvor: RTS

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR