Počinje proleće na Radiju B92

IZVOR: B92

Beograd -- Radio B92 ove godine obeležava svoj 25. rođendan, a naša prolećna šema, koja počinje 10. februara, biće posvećena obeležavanju ovog jubileja.

I to, kako kroz progam, tako i kroz kampanje i aktivnosti radija van studija.

Za početak, slušaocima smo pripremili nove programe – Uzbudilnik, jedan od najpopularnijih regionalnih jutarnjih programa koji će se prvi put predstaviti nacionalnoj publici, i to iz našeg studija u Novom Sadu, kao i autorski program omiljene i kontroverzne Une Senić, Zini da ti kažem.

Pod sloganom “Dobar radio”, ovog proleća u fokus stavljamo ne samo programske, kulturne i društvene vrednosti na kojima je naš radio osnovan pre četvrt veka, već i sasvim novi programski angažman usmeren ka promovisanju filantropije i društvene odgovornosti.

Daško Milinović i Mladen Urdarević, uz koje ćete se buditi radnim danima između 6 i 9, i Una Senić ojačavaju postojeći tim radija B92, koji je zasnovan na autentičnim, jakim autorima, jasnim stavovima, često provokativnim, a obavezno originalnim sadržajima.

Dnevni program, Šifra Radio, predstavlja novu voditeljku, Milicu Stanisavljević, koja će uz Mišu Stojiljkovića biti vodič kroz sva aktuelna dnevna dešavanja i najbolju novu muziku, animirajući slušaoce da se uključe u neku od brojnih akcija B92 i tako pomognu ugroženim pojedincima i grupama.

Muzički program ostaje prepoznatljiv deo radija B92 – Pavle Veljković sa mnoštvom novih rubrika i propusnica za sva najveća muzička dešavanja slušaoce očekuje u emisiji Stand baj od ponedeljka do četvrtka, dok su vikendi rezervisani za eklektičnu muzičku selekciju naših dugogodišnjih autora – od Žikice Simića, Gorana Terzića, Bojana Đorđevića i Milića Bugarčića koji slušaocima nastavljaju da otkrivaju čaroliju rokenrol, soul, ritam i bluz muzičke lektire, do Tijane T, Marka Nastića, Flipa i MKDSL-a i Vlade Janjića,omiljenih i trenutno najpopularnijih didžejeva iz klupskih prostora.

Želja našeg muzičkog programa ostaje nepromenjena – otvaramo prostor novim, talentovanim domaćim muzičarima, promovišemo popularnu rokenrol i pop muziku, pratimo trendove, ali se trudimo i da ih kreiramo, te da za svoje slušaoce otkrijemo najbolju novu muziku i buduće muzičke superstarove.

Informativni program će opravdati dosadašnje poverenje slušalaca i epitete najuticajnijeg i najslušanijeg ovog proleća, posebno imajući u vidu izazove koje donosi predstojeća izborna kampanja. Pored redovnih programa – Jutarnjeg dnevnika, Kažiprsta, Dnevnika u 5 – kao i saradnje sa Radiom Slobodna Evropa, slušaocima pripremamo mnoštvo specijalnih političkih sadržaja kroz koje ćemo se truditi da opravdamo slogane našeg Informativnog programa – Da vam sve bude jasno i Saznajte poslednju vest prvi!

Kao posebna podrška angažovanom i istraživačkom novinarstvu, ali i podsticaj mladim i budućim novinarima, radio B92 ovog proleća raspisuje i konkurs za nagradu “Zoran Mamula”, namenjen najkvalitetnijem emitovanom radio prilogu

Kultura je nezaobilazan segment programa radija B92 – pored rubrika Kul minut i Kul sat u okviru kojih pratimo najznačajnija dešavanja iz umetnosti, na program se vraćaju i autorke Mia David i Jelena Đurović, sa svojim autorskim projektima Život kao takav i Agit-pop. Kao i u prethodnoj sezoni, predstavljaće najznačajnije umetnike i kulturne javne radnike, ekskluzivne goste, uz čiju pomoć će preispitivati naše okruženje, navike i očekivanja publike, kulturno-umetničku produkciju.

Prolećna programska šema radija B92 i ovog puta za cilj ima da afirmiše radio kao medij, da slušaoce podstakne na razmišljanje, da otvori prostor za javnu debatu i ponudi sadržaje koji su jedinstveni na ovdašnjem medijskom tržištu.

U susret 15. maju očekujte radio B92 na najneverovatnijim mestima, očekujte mnoštvo uzbudljivih, interaktivnih sadržaja, spremite se da budete aktivan deo našeg programa i da zajedno sa nama proslavite naš 25. rođendan.

Izvor: B 92

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR