„Mentalnog razgibavanja” neće biti na B 92

Došlo je do obostranog prekida saradnje, kaže Darko Mitrović, jedan od autora emisije
Popularna emisija „Mentalno razgibavanje” koja je skinuta sa programa Radija B 92 krajem decembra neće se više emitovati na talasima „devedesetdvojke”, potvrdio nam je juče Darko Mitrović, jedan od autora ove emisije.

– „Mentalno razgibavanje” odlazi u penziju. Došlo je do obostranog prekida saradnje i sada svako ide na svoju stranu. Žao nam je što moramo da saopštimo da se „razgibavanje” više neće emitovati ni na jednoj radio-stanici. Da parafraziram bivšeg predsednika Srbije: vidimo se u nekom drugom filmu, odnosno radio-emisiji – rekao je Mitrović.

Juče je, podsećanja radi, trebalo da istekne druga produžena pauza „Mentalnog razgibavanja” na koju je ova emisija poslata 26. decembra, kada su popularni voditelji Dare i Mare na svom tviter profilu napisali da je emisija skinuta sa programske šeme Radija B 92 zbog neprikladnih političkih tema. Jedan od autora Marko Stepanović rekao je tada UNS-u da su ih veče pred emitovanje emisije pozvali sa radija i pitali da li će sutra pisati o Aleksandru Vučiću. „Potvrdili smo i nakon sat vremena nam je javljeno da sutra ne dolazimo na posao i da smo na prednovogodišnjoj pauzi”.

Medijska kuća B 92 je nakon toga obavestila javnost da od 26. decembra do 13. januara 2014. godine na zasluženi odmor odlaze emisije „Mentalno razgibavanje”, „Brakus od tri do pet”, „Hulahop”, „Kažiprst”, „Dnevnik” i „Život kao takav” i dodali da „nije u pitanju nikakva cenzura”. Nakon novogodišnjih i božićnih praznika, ova medijska kuća je 11. januara izdala saopštenje za javnost u kojem se navodi da će ova emisija biti sastavni deo nove programske šeme Radija B 92, koja startuje početkom februara. Međutim, saradnja autora i medijske kuće je raskinuta, a direktorka programa Radio B 92 Ana Martinoli za „Politiku” je kratko rekla da će sve informacije o prolećnoj šemi Radija B 92 biti saopštene ove nedelje.

K. Đorđević
objavljeno: 03.02.2014.

Izvor:  Politika

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FM SCAN VALJEVO

GLUMILI MAFIJAŠE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera!

RADIO ANTENA BOR